DETECTOR DE MINCIUNI - POLIGRAF
Avantaje testare cu detector de minciuni
http://www.name-of-my-website.com/avantaje-testare-cu-detector-de-minciuni.html

© 2017 DETECTOR DE MINCIUNI - POLIGRAF
 

AVANTAJELE TESTARII CU DETECTORUL DE MINCIUNI

Detectorul de minciuni desemneaza, de fapt, aparatura poligraf de inregistrare a unor reactii psihofiziologice si anume: respiratia, tensiunea arteriala, pulsul si RED, caracteristice starilor de tensiune emotionala.

Testul cu detectorului de minciuni este calea cea mai sigura pentru sondarea simularii, deoarece exploateaza aceasta posibilitate stiintifica de a inregistra modificarile fiziologice ale subiectilor testati, concomitent starilor emotionale corelate cu negarea adevarului si starea de frica resimtita de infractor fata de posibilitatea demascarii sale.

 

Detectorul de minciuni nu inregistreaza minciuna ca atare, ci modificarile fiziologice ale organismului in timpul variatelor stari emotionale care insotesc simularea. Constiinta vinovatiei, mobilizatoare a unei stari emotive care poate fi mascata cu dificultate, il determina pe subiect sa reactioneze emotional, ori de cate ori i se prezinta un obiect sau i se adreseaza o intrebare in legatura cu infractiunea comisa. O minciuna spusa constient, pe langa efortul mental pe care-l necesita, produce si o anumita stare de tensiune emotionala.

 

Persoana vinovata reactioneaza cand minte, deoarece intrebarile relevante ale testului poligraf provoaca emotii sau trairi care au existat in momentul comiterii infractiunii.

 

Detectorul de minciuni este un instrument care nu determina acuratetea sau validitatea testelor. Acestea se bazeaza in intregime pe competenta examinatorului poligraf (a psihologului).

 

In România testarea la detector de minciuni este benevola, se efectueaza numai cu acordul scris al persoanei, refuzul examinarii nu incumba efecte juridice.

 

Transparenta metodei, neutralitatea examinatorului poligraf si confidentialitatea examinarilor la detectorul de minciuni permit subiectului testat sa se elibereze de orice prejudecata sau sursa de stres exterioara, fiind asigurata astfel o colaborare sincera, libera de orice retinere in favoarea rezolvarii cauzei examinate.

 

Testarea la detector de minciuni este singura metoda stiintifica care investigheaza direct informatiile stocate in memoria subiectului, informatii deosebit de stabile in timp si inaccesibile altor mijloace de investigare obisnuite.

 

Toata procedura complexa de examinare la detectorul de minciuni urmareste in egala masura identificarea persoanelor sincere si nesincere, dar poate fi considerata in principal ca fiind un ajutor pentru persoanele sincere si banuite din diverse cauze neimputabile lor.

 

Rezultatele folosirii metodelor de biodetectie a comportamentului simulat prin tehnica poligraf nu sunt afectate de trecerea timpului, astfel incat indiferent cat timp a trecut de la derularea activitatilor investigate, subiectii vor avea reactii la fel de puternice ca in prima zi.

 

Metodele folosite in investigarea cu detectorul de minciuni sunt non-violente, nu lezeaza viata, integritatea si securitatea persoanei, nu aduc atingere onoarei, libertatii si demnitatii persoanei examinate. Ele reflecta litera si spiritul Declaratiei Universale a Drepturilor Omului, apara pe nevinovati, restabilesc si protejeaza drepturile victimelor.

 

Biodetectia comportamentala prin tehnica poligraf nu-si poate valorifica potentialul stiintific decat lucrand cu subiecti sanatosi din punct de vedere moral si fizic, care nu au suferit traume fizice sau psihice.

 

Metoda biodetectiei comportamentului simulat prin testare la detector de minciuni asigura conform legislatiei, atat prin forma cat si prin tehnica utilizata, prezumtia de nevinovatie si mijloacele legale de cautare a probelor.

 

Examinarile efectuate cu ajutorul detectorului de minciuni ofera concluzii stiintifice bazandu-se pe legile fundamentale ale psihologiei si fiziologiei.

 
Acasa  /  Contact  /  Portofoliu